واما پس از فتـــــــــنه
راهپیمایی بیسابقه و تاریخی 22 بهمن امسال را میتوان روز شکست کامل کودتا و پاسخ کوبنده ملت ایران به دروغپردازیهای خائنان ودشمنان میهن اسلامی دانست. امروز که به یمن الهی گرد و غبار فتنه فرونشسته و برگ مهمی از تاریخ انقلاب اسلامی ورق خورده است، انتظار میرود فضای سیاسی و رویکردهای رسانهای کشور به اقتضای شرایط جدید، روز آمد شوند. درباره اقتضائات شرایط پس از خاموش شدن آتش فتنه، تذکر چند نکته ضروری است:
1- مهمترین آسیب ملی طی آشوبهای 8 ماه گذشته، به «سرمایه اجتماعی» وارد آمد. جایی که ارتباطات، تعلقات و اعتماد شهروندان به یکدیگر و حاکمیت تعریف و تعیین میشود. امروز در شرایط پس از فتنه، بازسازی سرمایه اجتماعی، باید مهمترین اولویت فعالان سیاسی – رسانهای کشور قرارگیرد. لازم است صاحبنظران این مقوله فعال شده و مسوولان سایسی – رسانهای کشور را توجیه کنند و راه کار ارایه دهند. تجربیات کشورهای دیگر در بازسازی و توسعه سرمایه اجتماعی میتواند تبیین شود و بکار آید.
2- در جریان حوادث پیش و پس از انتخابات، متاسفانه بسیاری از دوستیها پایمال و به کینه و دشمنی تبدیل شد. چه خوب است امروز تصمیم بگیریم از کسانی که در این جریانات از ما دلخوری یا خصومتی پیدا کردهاند و یا خدای نکرده سر مسایل انتخاباتی با آنها قطع رابطه کردهایم، حلالیت طلبیده، همدیگر را ببخشیم و دوستی و مودت محکمتری بنا کنیم. البته کسانی که در این 8 ماه جنایت یا خیانت کردهاند نباید تطهیر شوند. این افراد باید محاکمه شده و سزای جنایت و خیانتشان را ببینند.
3- در جریان این 8 ماه، عدهای از هموطنان دچار صدمات روحی و جسمی شدهاند. دلجویی ملی از خانوادههای داغدار نباید فراموش شود. خانواده همه کسانی که در جریان این فتنه جان باختند باید شامل همدردی و محبت قرار گیرند و همه باید طوری رفتار کنیم که خانوادههای داغدار، همه پسران و همه دختران ایرانی را فرزندان خودشان ببینند تا جای خالی عزیزانشان را کمتر احساس کنند. بدیهی است یافتن و قصاص جنایتکاران باید با جدیت بیشتری پیگیری شود و به نتیجه برسد.
4- در 8 ماه گذشته به اقتضای شرایط کودتا و فتنه که در کشورمان سایه انداخته بود، مجال نقد سازنده دولتمردان و حاکمان محدود شده بود و بسیاری از دلسوزان از ترس همنواشدن با فتنه گران و دشمنان خارجی، به خودسانسوری روی آورده بودند. چه بسا اگر این فتنه اتفاق نیفتاده بود، در ماجرای انتصاب آقای رحیم مشایی به معاون اول رئیس جمهور همچنین انتصاب معاون اول فعلی رییس جمهور و نیز در رای اعتماد به وزرا و مسایل دیگر، برخوردهای جدیتر و موثرتری با دولت انجام میشد. این فضای خودسانسوری باید شکسته شود و فعالان سیاسی – رسانهای کشور باید با قصد قربت الهی و نیت کمک خالصانه و خیرخواهانه به مسوولان کشور، فضای نقادی و امر به معروف و نهی منکر از مسوولان را سالمتر از گذشته احیا کنند.
5- با شکست کودتا علیه رای ملت، بحثهای انتخاباتی را باید تمام شده تلقی کرد اما انتخابات دهم هنوز تجربهها و درسهای زیادی دارد که گفته و بازخوانی نشده. درسهایی که عبرت آموختن از آنها برای پیشگیری از حوادث مشابه در انتخابات بعدی بسیار ضروری است. قانون فعلی انتخابات نقصهای زیادی دارند که خود را در حوادث حین و پس از انتخابات نشان داد. مثلا رییس جمهوری که برای دور دوم وارد رقابت انتخاباتی میشود، چه محدودیتهای رفتاری را باید رعایت کند یا اینکه عضویت اعضای شورای نگبهان در دولت که در قوانین فعلی ممنوع نیست، در اصلاح آتی قانون، باید ممنوع شود. همچنین تمهیداتی برای پیشگیری از تخریب نامزدها علیه همدیگر و پیشگیری از نقش آفرینی پول، عوامفریبی، خدعه و... در نتیجه انتخابات، ممنوعیت اعلام نتیجه انتخابات توسط نامزدها قبل از اعلام نتیجه رسمی و صدها تجربه درس دیگری که انتخابات دهم داشت. همه اینها باید بازخوانی شوند و برای استفاده مسوولان مربوطه روی کاغذ آیند و تحلیل شوند